Acupunctuur bij pijn

Acupunctuur kan helpen bij pijn in uw lichaam
Afspraak maken

Balansmethode dr Tan en Pijn

In mijn praktijk werk ik ook met Dr.Tan’s Balance method Acupuncture. Deze methode is heel effectief voor het behandelen van pijnklachten zoals nekpijn, rugpijn, hoofdpijn maar ook kaakpijn.

De Balansmethode wordt ook wel distale acupunctuur genoemd, dat betekent acupunctuur op afstand van de klacht. De bij de klacht betrokken meridianen worden op afstand behandeld met de balancerende meridianen. De aan te prikken acupunctuurpunten zitten dus niet bij de pijnlijke plek zelf. Zo kan bij een pijnlijke elleboog behandeld worden op de knie. Een voordeel is dat er geen extra prikkel wordt gegeven op een toch al overprikkeld gebied.

Hoe werkt dat?

Acupunctuur bij pijn
Deze methode werkt als een lamp en een schakelaar, de schakelaar hoeft niet bij de lamp te zitten om deze aan of uit te doen.
Tijdens de behandeling moet u heel precies de pijn aangeven, dus waar de pijn zich precies bevindt en waar de pijn eventueel naar toe uitstraalt. Dan is het belangrijk om een pijnscore aan te geven tussen 1-10. Dan ga ik de punten aanprikken en kan kijken we of de pijnscore minder hoog wordt.

Neuropuncture

Neuropuncture is een speciale manier van acupunctuur dat neurowetenschappen en andere westerse medische wetenschappen toegepast op het klassieke TCM-acupunctuurmodel.

Het is een uiterst effectieve benadering voor het (re)moduleren van het zenuwstelsel. Het richt zich op specifieke receptoren die verantwoordelijk zijn voor de afgifte van specifieke neurohormonen, bij het resetten van disfunctionele viscerale autonome reflexen, tot het depolariseren van opgewekte overgestimuleerde zenuwwortels voor pijnmanagement.
crossmenu