Scholing

Alle opleidingen & cursussen die Brechte heeft voltooid om zich te specialiseren in Acupunctuur
Alles bekijken

Qing bai

Infertiliteit en Qi ba mai

2022

Womens health academie

2021

Westers medisch snijzaal Erasmus MC.

Lees meer

Effectief pijn behandelen met acupunctuur I

2021

Pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak voor het behandelen van pijnklachten op meerdere locaties tegelijkertijd en van complexe pijnklachten.

Lees meer

Bo Yi: Endometriose

2020

ICZO

Neuropuncture

2019

Neuropuncture is the clinical manual of a groundbreaking acupuncture system that incorporates neuroscience into its clinical applications for pain management, orthopaedic conditions and internal medicine. It shows acupuncturists how to apply research into the neurophysiological mechanisms of acupuncture and electrical acupuncture to the traditional TCM model of healthcare.

Lees meer

Tcm strategieën voor slaapproblemen

2017

Een goede nachtrust is een van de pijlers van onze gezondheid. Slaapproblemen kunnen een effectieve behandeling dan ook in de weg staan. Als je in de praktijk vraagt naar de nachtrust van cliënten dan blijkt dat een goede slaap lang niet altijd vanzelfsprekend is. Uitgerust wakker worden is blijkbaar een hele kunst. Er wordt te kort geslapen, of te lang. Inslapen is lastig of juist doorslapen. Dromen verstoren de slaap of de kwaliteit van de slaap is te licht. Of ziekte belemmert de slaap. welke strategieën heb je als TCM therapeut tot je beschikking om slaapproblemen op te lossen. We kijken naar mogelijke oplossingen met acupunctuur, moxa en acupressuur. En: we leren een methode om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Deze methode is niet alleen geschikt voor als je een slaapprobleem hebt, maar ook inzetbaar als je al kan slapen. Want ook wie al kan slapen, kan nog beter leren slapen.

Lees meer

Osteoacupunctuur en sportacupunctuur

2016

Pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak voor het behandelen van pijnklachten op meerdere locaties tegelijkertijd en van complexe pijnklachten.

Lees meer

Acurelase: dry needling voor acupuncturisten

2014

International lectures

2014

Effectiviteit van acupunctuur binnen de psychiatrie.

Lees meer

Gynaecologie: differentiaal diagnostiek

2013

Gynaecologie: Borstaandoeningen

2011

Gynaecologie: acupunctuur bij zwangerschaps-, en postpartumklachten

2011

Gynaecologie: vaginale aandoeningen

2011

Gynaecologie: Menopauze

2010

Gynaecologie: menstruele verstoringen

2010

Vrouwelijke infertiliteit

2010

De Chinese Geneeskunde kent een lange geschiedenis in de diagnose en behandeling van infertiliteit. Wat ook de Westerse diagnose moge zijn – onbegrepen infertiliteit, Prematuur Ovarieel Falen (POF) of structurele problemen zoals verklevingen -, dankzij een heldere patroondifferentiatie is het mogelijk deze te plaatsen in een TCM-diagnose en de vruchtbaarheid sterk te verbeteren.

Lees meer

TCMA: Opleiding voor klassieke chinese acupunctuur

2008

3 jarige opleiding voor klassieke chinese acupunctuur op HBO niveau.

Lees meer

Hogeschool Leiden: opleiding fysiotherapie

1998
graduation-hatcrossmenu