Over Brechte

Een voorstel rondje: ik ben Brechte van der Laan. Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de hogeschool Leiden als fysiotherapeute daarna ben ik werkzaam geweest in eerste en tweede lijn.
Acupunctuur specialist voor vrouwen
Acupunctuur Brechte
Specialist in acupunctuur bij vrouwen van 8 tot 88 jaar met lichamelijke, hormonale en mentale klachten
Acupunctuur behandeling

Tijdens mijn eerste baan als fysiotherapeut in een particuliere praktijk in Rijnsburg had ik een collega fysiotherapeute die in Engeland was opgeleid, zij had tijdens de opleiding tot fysiotherapeute ook les gehad in traditionele chinese geneeskunde. Door haar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met acupunctuur. En dat was liefde op het eerste gezicht. Toch duurde het nog even voordat ik de stap durfde te zetten om me in te schrijven voor de 3 jarige opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde bij de TCMA (2005). In 2008 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik voor mezelf begonnen naast mijn baan als fysiotherapeute en een jong gezin met toen 2 kleine jongetjes (Nu zijn het 3 grote mannen).

In 2015 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik geheel voor mezelf begonnen omdat ik qua tijd in een spagaat begon te raken. Ondanks het feit dat ik het vak van fysiotherapeut op een lager pitje heb gezet, blijft het bewegingsapparaat en de daarbij behorende problematiek mij toch trekken. Daarom heb ik de studie sport acupunctuur, acupunctuur bij pijn en ongemak, neuropunctuur en zelfs dry needling gevolgd om toch bij te blijven binnen mijn "oude" vakgebied.

Tevens heb ik mij gespecialiseerd in wat in de wandelgangen de vrouwenacupunctuuur wordt genoemd. Dat houdt alles wat betrekking heeft op de "normale" gynecologische aard van menstruatie, kinderwens en menopauze maar ook de vruchtbaarheidsproblematiek en de stress die daar bij komt kijken. Want voor de vruchtbaarheid van vrouw is van oudsher al veel aandacht binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde.

crossmenu