Acupunctuur

Acupunctuur is is een natuurlijke en effectieve therapievorm.
Afspraak maken
Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze eeuwenoude vorm van geneeskunde kijkt op een holistische manier naar gezondheid. Lichaam en geest wordt als een geheel gezien, ik kijk niet alleen maar naar de gevolgen van een klacht maar ga ook op zoek naar de oorzaak. Ik neem alles mee in mijn behandeling. Tijdens een acupunctuurbehandeling prik ik met dunne steriele wegwerp naaldjes in vastliggende punten (acupunctuurpunten) in het lichaam.
Acupunctuur is al 3500 jaar oud en soms moeilijk te begrijpen met onze westerse achtergrond. Maar met de moderne technieken kunnen we wel de veranderingen zien in het brein tijdens een behandeling bijvoorbeeld op een MRI zie je veranderingen in de hersenen tijdens het aanprikken van acupunctuurpunten. Of met thermografie zie je dat er vermindering van ontstekingen plaatsvindt.
Acupunctuur is een goede aanvulling op de westerse geneeskunde. De World health organisation (WHO) erkent de effectieve werking van acupunctuur.

Mijn praktijk

Praktijk Brechte Acupunctuur
In mijn praktijk bied ik je een veilige en rustige plek waar we samen aan de slag gaan met je gezondheid. Ik kijk daarbij altijd naar het totaalplaatje: naar fysieke maar ook naar eventuele mentale klachten. Daarbij neem ik niet alleen de symptomen mee, maar ook de oorzaak. Zodat je ook op de langere termijn vrij blijft van klachten.
Hoewel een doorverwijzing niet nodig is, adviseer ik je om je huisarts, verloskundige of behandelaar te informeren over het feit dat je een afspraak bij mij gaat maken.
crossmenu